MBM: MIND, BODY, MESSAGE, 3 fázový tréninkový kurz

Mind, Body & Message - tools to increase youth worker’s impact facebook photoCo je důležité pro efektivní komunikaci? Nejdříve ze všeho musíš zkrotit své emoce (být rozhněvaný rozmluvě příliš nepomáhá) a dostat se do ideálního myšlenkového stavu. Potom přizpůsobíš své tělo zprávě, kterou chceš ostatním předat (protože většinu informací lidé získávají z řeči těla). A nakonec ostatním vyšleš zprávu, která obsahuje tvoje hodnoty, úmysly a nápady.

MBM je tréninkový kurz pro pracovníky s mládeží, trenéry, kouče, manažery, učitele, zaměstnance neziskovek a kohokoliv, kdo pracuje s dalšími lidmi. Skládá se ze 3 fází, z nichž se každá zaměří na jiný aspekt sociálního podnikatelství a komunikace. 

Trenéři ti představí řadu užitečných nástrojů, které ti usnadní práci s cílovou skupinou, s týmem i s členy tvé networkingové sítě. Na projektu se potkáš s 30 dalšími účastníky z Bulharska, Řecka, Maďarska, Litvy, Itálie, Lotyšska, Nizozemí, Turecka a samozřejmě České republiky.

Fáze 1: MYSL ti pomůže ujasnit si tvoje základní hodnoty a vytvořit síť kontaktů. Posílíš svůj smysl pro iniciativu a kreativitu skrze průzkum myšlení a vzorců chování. Trenéři se s tebou podělí o metody sebe-koučingu a outdooru (basic synergy).

Fáze 2: TĚLO je zaměřená na trénink pozornosti a schopnosti sladit obsah tvého sdělení s tím, co vyjadřuje tvoje tělo. Budeš trénovat schopnosti důležité pro sociální podnikání skrze taneční techniky (body movement).

Fáze 3: ZPRÁVA se zaměří na prezentační dovednosti. Trenéři se s tebou podělí o nástroje a techniky, které ti umožní práci s publikem (komunikace).

Důležité:

  • Můžeš se zúčastnit kterékoliv fáze, jedné, dvou nebo všech tří. Přednost ale mají lidé, kteří se budou účastnit více fází.
  • Po každé fázi budeš muset ve své zemi zorganizovat akci, na níž se podělíš s lokální komunitou o to, co ses naučil.
  • Na každou fázi se musíš přihlašovat samostatně.
  • Za každou fázi platíš poplatek 70 EUR.
  • Ti, kdo se zúčastní všech 3 fází, mají nárok na 3 setkání s osobním koučem.

V rámci programu:

  • se naučíš ovládat svoji mysl, tělo i způsob, jakým komunikuješ s druhými;
  • seznámíš se s metodami sebe-koučingu, outdooru, U teorií, teorií Ruka – Srdce – Hlava a řadou dalších metod neformálního vzdělávání a facilitace;
  • posílíš svoji kreativitu, stejně jako schopnost vnímat a naslouchat;
  • získáš řadu užitečných nástrojů, které ti umožní efektivní práci s mládeží, kolegy, ale i s rodinou a se tvým okolím.

Projekt  je pro tebe, pokud:

  • ovládáš angličtinu na komunikační úrovni;
  • jsi pracovník s mládeží, facilitátor, trenér, kouč, mentor, manažer, pracovník v neziskové organizaci nebo se jinak zabýváš prací s lidmi;
  • jsi připravený uspořádat po konci každé fáze, které se zúčastníš, workshop pro svoji lokální komunitu.

DATUM PROJEKTU:

  • Fáze 1: MIND. 13. – 22. 5. 2018, Alsotold, Maďarsko
  • Fáze 2: BODY.  20. – 28. 8. 2018,   Ommen, Nizozemí
  • Fáze 3: MESSAGE. 17. – 24. 11. 2018,  Budapešť, Maďarsko

DEADLINE PRO PŘIHLAŠOVÁNÍ na všechny fáze dohromady : 12. 4. 2018 (poté je možné se přihlásit už jen na jednotlivé fáze)

POČET ÚČASTNÍKŮ: 3

ÚČASTNICKÝ POPLATEK: 70 EUR za každou fázi

ADMINISTRAČNÍ PŘÍSPĚVEK: 200 KČ

Příspěvek platí vybraní účastníci po potvrzení účasti a jde na podporu naší činnosti a administrativy, kterou kolem projektů děláme.

Projekt je hrazený z grantu programu Erasmus+. Cestovní náklady budou proplaceny do výše 175 € pro účastníky z České republiky.

Více informací: MBM info pack

PřŘIHLÁŠKA:

O výsledcích výběru účastníků vám dáme vědět vždy po ukončení přihlašování na danou fázi

Pokud máš jakékoliv dotazy, sem s nimi, jsme tu pro tebe na brnoconnected@gmail.com. 

Erasmus+     Financováno z programu Evropské unie Erasmus+.